Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، محسن خجسته‌مهر معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران امروز در نشست بررسی مشکلات شهر مسجدسلیمان اظهار کرد: تفاهم نامه فاز دوم توسعه میدان نفتی مسجدسلیمان با شرکت‌های داخلی امضاء شده و مطالعات آن در حال انجام است.

وی افزود: در این طرح که با سرمایه‌گذاری حدود ۴۰۰ میلیون دلاری انجام می‌شود، حفاری ۱۵ حلقه چاه، نوسازی بخشی از تاسیسات موجود و لرزه نگاری سه بعدی این میدان پیش‌بینی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران گفت: این سرمایه‌گذاری هم از نظر ایجاد ظرفیت جدید برای آبادانی منطقه و هم اجرای مسئولیت‌های اجتماعی حائز اهیمت است و از طرح‌های اولویت دار و جدی شرکت ملی نفت ایران محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه انتظار داریم تا پایان سال وارد کار اجرایی این طرح شویم، ادامه داد: در این طرح علاوه بر نگهداشت تولید، توسعه بخشی از میدان مسجدسلیمان به نام یال شمالی میدان انجام خواهد شد.

محسن خجسته‌مهر همچنین به طرح توسعه پنج مخزن در مسجدسلیمان در قالب پروژهای EPC , EPD  اشاره و تصریح کرد: ارزش سرمایه‌گذاری این پروژها حدود پنج هزار میلیارد تومان است که ظرفیت بسیار بزرگی از نظر اشتغال و مسئولیت اجتماعی منطقه ایجاد می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه این پروژها باید شتاب بیشتری داشته باشند، بیان کرد: در این ارتباط طی نشستی که هفته گذشته با حضور مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب برگزار شد رفع مشکلات احتمالی از جمله در زمینه تامین کالا و پرداختی به پیمانکاران مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد موانع موجود برطرف شود.

خجسته‌ مهر در ادامه با بیان اینکه در شرکت ملی نفت ایران ۷۰۰ میلیون دلار برای بازسازی و نوسازی تاسیسات اختصاص داده شده است،‌عنوان کرد: بخش عمده این اعتبار مربوط به شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب است که نوسازی و بازسازی تاسیسات مسجدسلیمان نیز در برنامه قرار دارد و از این طریق کاهش آلاینده‌های محیط زیست را خواهیم داشت.

وی همچنین به پروژه بیمارستان مسجدسلیمان اشاره داشت و اذعان کرد: مشکلی برای تخصیص منابع مالی موردنیاز تکمیل بیمارستان مسجدسلیمان نداریم و در این زمینه مصوبه هیئت مدیره را اخذ کرده‌ایم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه مطالعات این پروژه از سوی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در حال انجام است، گفت: امیدواریم کارهای اجرایی این بیمارستان از مهرماه امسال آغاز شود و از هر منبعی که لازم باشد اعتبار آن را تخصیص می‌دهیم.

وی ادامه داد: هر گونه تعهدی که شرکت ملی نفت ایران در ارتباط با سفر رئیس جمهور یا مربوط به مسکن یا مسئولیت‌های اجتماعی داشته باشد خود را ملکف به انجام آن میدانیم و منابع آن را تامین می‌کنیم.

وی بیان کرد: البته انتظار داریم پروژهایی که تعریف شده شتاب بیشتری بگیرد تا ما صورت وضعیت‌های آنها را پرداخت کنیم.

خجسته مهر خاطرنشان کرد: در خصوص اختصاص هفت هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح‌های عمرانی خوزستان از استانداری خواستاریم به نحوی برنامه‌ریزی کند تا همه شهرهای محروم به میزان تناسب محرومیت‌ها از آن برخوردار شوند.

وی همچنین بر استفاده از نیروهای بومی در طرح ها تاکید کرد و گفت: باید پیمانکاران را ملزم کنیم حداکثر اشتغال را به نیروهای بومی اختصاص دهند و در کارهای عمرانی و پشتیبانی نیز از ظرفیت‌های بومی استفاده کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران سرمایه گذاری شرکت ملی نفت ایران سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۰۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم

سیاوش سالارزاده کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی در رابطه با هدررفت منابع سرشار نفت و گاز کشور با سیاست ارزی غلط به خبرنگار قدس  اظهار کرد: سوء مدیریت سیاست‌های ارزی در کشورهای دارای منابع طبیعی مانند نفت و گاز پیامدهای شدیدی بر اقتصاد خواهد داشت و مانع از توانایی کشور در به‌کارگیری تمام ظرفیت‌های اقتصادی خود شود.

وی گفت: در مورد کشور ما نیز سیاست اشتباه ارزی حال حاضر دولت منجر به از بین رفتن درآمدهای مهم و سرشار نفتی و در نتیجه تضعیف رشد و توسعه اقتصادی کشور شده است. طبق آمار و ارقام اعلامی موسسات خارجی معتبر فروش نفت خام ایران به میزان فروش نفت خام در زمان برجام رسیده است و این نشان از اهمیت فوق‌العاده جریان درآمدهای ارزی کشور از محل فروش نفت خام و گاز طبیعی دارد اما متاسفانه به دلیل سیاست غلط ارزی دولت، نشانی از این درآمدهای سرشار ارزی در توسعه کشور و حتی زندگی مردم مشاهده نمی‌شود.

وی ادامه داد: برای کشور ما که به درآمدهای نفت و گاز متکی است، مدیریت موثر منابع ارزی خود را به منظور تنوع بخشیدن به اقتصاد، توسعه زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز و دستیابی به رشد اقتصادی پایدار ضروری است اما به کارگیری سیاست ارزی غلط 28 هزار 500 تومانی تخصیص ارز ارزان برای واردات کالاهای اساسی منجر به سوء مدیریت و هدر رفت درآمدهای ارزی کشور شده است.

تشدید نابودی منابع ارزی کشور با تداوم نظام ارزی چند نرخی در اقتصاد کشور

این کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی با اشاره به تشدید نابودی منابع ارزی کشور با تداوم نظام ارزی چند نرخی در اقتصاد و سوءمدیریت منابع ارزی گفت: بانک مرکزی با پایین نگه داشتن مصنوعی قیمت کالاهای اساسی وارداتی از طریق تخصیص ارز ارزان، نتوانسته است به طور موثر از درآمدهای نفتی خود برای تقویت رشد اقتصادی واقعی استفاده کند و از طرف دیگر به رقیب تولیدکننده داخلی نیز تبدیل شده است. این امر نه تنها منجر به استفاده نادرست از منابع ارزی کشور شده است بلکه تلاش های دولت در زمینه توسعه تجارت انرژی، کاهش تأثیر تحریم ها، افزایش بازارسازی در حوزه نفت و گاز و رشد اقتصادی کشور را نیز تضعیف کرده است. همچنین تداوم نظام ارزی چند نرخی در اقتصاد، سوءمدیریت منابع ارزی را تشدید کرده و پتانسیل رشد اقتصادی کشور را محدود کرده است. عدم شفافیت و ثبات در سیاست های ارزی باعث ایجاد بلاتکلیفی در بازار شده، سرمایه گذاری را با مشکل مواجه کرده و توانایی کشور در جذب سرمایه خارجی را با مشکل مواجه کرده است.

سالارزاده به تجربه سال 1402 در ارزپاشی دولت در حوزه ارز 28 هزار و 500 تومانی اشاره کرد که نه تنها منابع نفتی سهم دولت بلکه منابع نفتی سهم صندوق توسعه ملی کشور نیز مورداستفاده قرار گرفت و در همین رابطه گفت: نکته بسیار مهم در زمینه تجربه سال 1402 بوده است که در آن سیاست ارزپاشی دولت با ارز 28 هزار 500 تومانی نه تنها تمام منابع ارزی نفتی دولت را به واردات کالاهای مصرفی حوزه کالاهای اساسی تخصیص داده است بلکه بخشی از منابع تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی از محل منابع ارزی در دست صندوق توسعه ملی بوده است و با این اوصاف، منابع این صندوق به جای سرمایه‌گذاری، خرج واردات کالاهای مصرفی شده است.

 لزوم به‌کارگیری ظرفیت‌های بخش نفت و گاز برای مقابله با چالشهای ارزی

سالارزاده گفت: برای مقابله با چالش‌های ناشی از سیاست‌های غلط ارزی و به‌کارگیری ظرفیت‌های اقتصادی کامل بخش نفت و گاز کشور، اتخاذ رویکردی تک نرخ کردن ارز در کنار تخصیص منابع نفتی کشور در جهت توسعه پتروپالایشگاه‌ها ضروری است.

وی گفت: سیاست غلط ارزی تأثیرات زیانباری بر درآمدهای نفتی مهم کشور گذاشته و پتانسیل رشد و توسعه اقتصادی کشور را تضعیف کرده است. برای غلبه بر این چالش‌ها و تحقق کامل منافع اقتصادی بخش نفت و گاز، اولویت‌بندی مدیریت استراتژیک و پایدار منابع ارزی، ارتقای حکمرانی و شفافیت و ارتقای تنوع و نوآوری در اقتصاد برای ایران ضروری است. از طریق رهبری مؤثر، همکاری و سیاست‌های اقتصادی صحیح، ایران می‌تواند پتانسیل واقعی اقتصادی خود را باز کند و راه را برای آینده‌ای مرفه‌تر و پایدارتر برای همه شهروندانش هموار کند.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • کمک 500 میلیارد دلاری چین به پروژه شهر هوشمند نئوم
  • انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله
  • شرکت هوش مصنوعی ایلان ماسک سرمایه ۶ میلیارد دلاری جذب می‌کند؟
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • سرنگونی پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک دو موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • «ثمسکن» باید برندی توسعه‌گر شناخته شود
  • سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود
  • سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم