Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران امضای تفاهمنامه امروز با شرکت گازپروم روسیه را بزرگترین سرمایه‌گذاری خارجی تاریخ صنعت نفت ایران دانست و گفت: روس‌ها چندده‌ میلیارد دلار در توسعه میادین نفتی و گازی ایران سرمایه‌گذاری می‌کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایران اکونومیست، محسن خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه بین شرکت ملی نفت و شرکت گازپروم روسیه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این تفاهمنامه بزرگترین سرمایه‌گذاری خارجی تاریخ صنعت نفت ایران خواهد بود چرا که منجر به سرمایه‌گذاری چند ده میلیارد دلاری روس‌ها در میادین نفتی و گازی ایران می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: توسعه میدان گازی کیش و توسعه میدان گازی پارس شمالی با سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری شرکت گازپروم به امضای طرفین رسیده که با انجام این سرمایه‌گذاری و توسعه این دو میدان گازی بیش از یکصد میلیون متر مکعب در روز به تولید گاز کشور افزوده می‌شود.

خجسته‌مهر ادامه داد: همچنین توسعه 6 میدان نفتی توسط شرکت گازپروم در تفاهمنامه به امضای طرفین رسیده و پروژه بزرگ دیگری که با سرمایه‌گذاری 15 میلیارد دلاری شرکت گازپروم روسیه انجام خواهد شد، بحث فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی است که جهت نگه‌داشت تولید و افزایش تولید این میدان مهم گازی اتفاق خواهد افتاد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران مباحثی چون سوآپ گاز و فرآورده‌های نفتی و سرمایه‌گذاری برای تکمیل پروژه ایران ال ان جی را از دیگر موارد مطرح در تفاهمنامه دو طرف اعلام کرد و گفت: در حال طراحی بسته‌ای هستیم تا بتوانیم در زمینه فناوری و انتقال تکنولوژی با مراکز تحقیقاتی شرکت گازپروم وارد همکاری مشترک شویم.

وی افزود: میادینی از جمله میدان نفتی منصوری، آب تیمور، کرنج، آذر و چنگوله از دیگر میادینی است که در تفاهمنامه فی ما بین قرار است توسط روس‌ها سرمایه‌گذاری و توسعه یابند.

خجسته‌مهر با بیان اینکه امروز با یکی از بزرگترین غول‌های انرژی دنیا در حال امضای تفاهمنامه و همکاری هستیم، گفت: ایران و روسیه در مجموع بالغ بر 70 تریلیون متر مکعب ذخایر گازی دارند که این مقدار 30 درصد ذخایر گازی جهان را شامل می‌شود؛ از این رو این دو کشور نقش بسیار مهمی در تامین پایداری انرژی جهان ایفا می‌کنند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا نگرانی بابت تحریم‌ها در تحقق این همکاری مشترک وجود دارد، تصریح کرد: ما پیش از این امضای دو قرارداد نفتی با دو شرکت روسی و  تفاهمنامه با شرکت‌های روسی را در اواخر سال گذشته و در زمانی که تحریم‌ها وجود داشت داشتیم و مذاکرات فعلی نیز در ادامه روند مذاکرات گذشته است و هیچ نگرانی از بابت نقش تحریم‌ها در به سرانجام نرسیدن این تفاهمات و قراردادها وجود ندارد.

وی خاطر نشان کرد: در یک برنامه 8 ساله، تا افق 1408 با سرمایه‌گذاری یکصد و 60 میلیارد دلاری ظرفیت تولید نفت کشور به 5.7 میلیون بشکه و ظرفیت تولید گاز کشور به 1.5 میلیارد متر مکعب در روز خواهد رسید و تمام جهت‌گیری‌ها در دولت سیزدهم به منظور توسعه و رشد اقتصادی کشور است و در این زمینه از سرمایه‌گذاری‌ خارجی در چارچوب‌های کسب حداکثری منافع ملی استفاده خواهیم کرد و امروز شاهد هستیم که با شرکت‌های بزرگ و صاحب‌نام بین‌المللی در حال مذاکره و امضای قرارداد و تفاهمنامه هستیم.

خجسته‌مهر با بیان اینکه نفت ایران قابل حذف از بازارهای جهانی نیست گفت: جهان به نفت ایران احتیاج دارد و سهم صادرات نفت ایران از بازار جهانی حذف‌شدنی نیست و همین مسئله نشان می‌دهد که ایران کشوری مطمئن و باثبات جهت تامین انرژی جهان است.

به گزارش ، در حالی که مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در جمع خبرنگاران، میزان سرمایه گذاری روس ها در میادین نفتی و گازی ایران را چند ده میلیارد دلار اعلام کرد، روابط عمومی وزارت نفت، ارزش تفاهم نامه امروز که بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت گازپروم روسیه امضا شده را بالغ بر 40 میلیارد دلار اعلام کرد. 

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران شرکت گازپروم روسیه میلیارد دلاری سرمایه گذاری میادین نفت میدان گازی خجسته مهر روس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۸۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست

ارزش بازار آلفابت روز جمعه در پی انتشار گزارش مالی این شرکت که سرمایه‌گذاران را مطمئن کرد شرکت مادر گوگل، یک بازیگر بزرگ در هوش مصنوعی خواهد بود، از مرز ۲ تریلیون دلار عبور کرد.

به گزارش ایسنا، سهام آلفابت روز جمعه ۱۰ درصد افزایش یافت و به ۱۷۱.۹۵ دلار رسید که بزرگترین افزایش یک روزه از ژوئیه سال ۲۰۱۵ بود و ارزش بازار این شرکت را به ۲.۱۵ تریلیون دلار رساند. این رشد، تقریبا ۲۰۰ میلیارد دلار به ارزش بازار آلفابت افزود و یکی از بزرگترین افزایش‌های روزانه را در تاریخ بازار سهام رقم زد. سهام این شرکت امسال ۲۳ درصد رشد کرده است در حالی که رشد شاخص نزدک ۱۰۰، حدود ۵.۳ درصد بوده است.

نقطه عطف ۲ تریلیون دلاری، پس از انتشار نتایج مالی این شرکت حاصل شد. درآمد آلفابت تحت تاثیر عملکرد قوی واحد رایانش ابری این شرکت، فراتر از انتظارات بود. تقاضای ابری، تحت تاثیر رشد هوش مصنوعی بوده است و همزمان، آلفابت با اعلام سود نقدی و برنامه بازخرید ۷۰ میلیارد دلاری سهام، سرمایه‌گذاران را تشویق کرد.

وین کوفمان، تحلیلگر شرکت «فونیکس فایننشیال سرویس» گفت: آلفابت به شکل فوق‌العاده‌ای مدیریت می‌شود. جریان نقدی آزاد آن، فوق العاده مبهوت‌کننده است و یک بودجه عظیم برای تحقیقات و توسعه دارد. از این رو، هر چند هیچ کس نمی‌داند کدام شرکت، بهترین محصولات هوش مصنوعی را دارد اما مشکل بتوان علیه آلفابت، شرط بست.

اگرچه ارزش بازار آلفابت در سال ۲۰۲۱، در یک روز معاملات، از سطح ۲ تریلیون دلار عبور کرد و اوایل ماه میلادی جاری، بار دیگر از این سطح توانست عبور کند اما برای نخستین بار است که در بالای ۲ تریلیون دلار بسته شد. شرکت انویدیا تحت تاثیر تقاضا برای تراشه‌های هوش مصنوعی، اوایل امسال از مرز ۲ تریلیون دلار عبور کرد در حالی که آمازون، فاصله زیادی با این رکورد ندارد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، مسیر رسیدن به این نقطه عطف، هموار نبوده است. ارزش سهام آلفابت در بحبوحه انتقادهای جدی نسبت به محصولات هوش مصنوعی این شرکت، نوسان داشته است و قبل از گزارش درآمد، برخی از سرمایه‌گذاران، توانایی آلفابت برای رقابت با شرکتهایی مانند OpenAI در این حوزه را زیر سوال برده بودند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مشارکت ۵ میلیارد دلاری قرارگاه خاتم‌ با خارجی‌ها
  • کنسرسیوم ساخت کشتی تمام ایرانی تشکیل می‌شود
  • کمک 500 میلیارد دلاری چین به پروژه شهر هوشمند نئوم
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • شرکت هوش مصنوعی ایلان ماسک سرمایه ۶ میلیارد دلاری جذب می‌کند؟
  • صادرات ۱۰ میلیارد دلاری دانش بنیان‌ها تا دو سال آینده
  • آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست
  • سرنگونی پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک دو موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • مشعل‌های گازی واحدهای پتروشیمی جمع آوری می شوند